ŠTÚROVO a DOBOGÓKŐ – Ostrihom, Visegrád, Szentendre, 14.6.-15.6.2014, víkend

2. Jún 2014 - bartovicova  , Zaradené pod VÝLETY AKTUÁLNE

Wiki Esztergom_basilica_altarpiece_HungaryUž tradične naše kroky povedú na vrch Dobogókő, plný pozitívnej energie. V roku 2006 tu pokľakol aj Dalajláma na svojej vtedajšej návšteve Maďarska. Podľa starých prameňov sú tu v zemi tzv. dračie žily, vďaka ktorým je možné zažiť veľmi silné energetické vyžarovanie. Následne navštívime Ostrihom, známy klasicistickou bazilikou z 19. storočia. Tá je najväčšia v Maďarsku a tretia najväčšia v Európe. Nachádza sa v nej najväčší oltárny obraz na svete namaľovaný na jednom plátne. Prejdeme sa aj klenotnicou baziliky. Najbohatšia sakrálna zbierka na území Maďarska nás čaká v svetoznámom Kresťanskom múzeu. Uvidíme tu artefakty a umelecké predmety z obdobia niekoľkých storočí, pochádzajúce z Maďarska aj z celej Európy. Deň ukončíme v hoteli v Štúrove, kde je možnosť kúpania (kúpalisko, plaváreň). Druhý deň venujeme citadele vo Visegráde, známej tiež ako “vzdušný hrad”. Stojí nad najužším úsekom Dunaja v pohorí Pilis a výhľad na okolitú krajinu je impozantný. V roku 1335 sa tu stretol uhorský, poľský a český kráľ a nezávisle od Viedne a od západu tu uzavreli spojeneckú dohodu. Z hradu sa presunieme na prehliadku mesta a obed do Szentendre. Budeme môcť navštíviť Múzeum marcipánu. Cestou domov pozdravíme aj Slovákov v maďarskej obci Mlynky.

Ubytovanie: V 3*** hoteli v meste Štúrovo. Izby sú s kúpeľňou a WC. Vybavenie: klimatizácia, telefón, Wi-Fi, rádio, LCD TV a minibar.

Strava: V cene ubytovania máme polpenziu (večera 18:00 – 20:00 = výber z menu,  raňajky od 7:00 = zúžený bufetový stôl).

Cena výletu: LAST MINUTE posledných 6 miest! Namiesto 75 € 69 € (3*** hotel) alebo namiesto 69 € 63 € (3*** apartmány v areáli kúpaliska, cca 400 m od hotela) pre všetky vekové kategórie na 2-lôžkovej izbe.

Doplatok pri 1 osobe na izbe: 13,00 € v hoteli resp. 10,00 € v apartmáne.
Môžete tiež súhlasiť s ubytovaním s inou samostatne prihlásenou osobou či osobami.
Príplatok za prednostný výber sedadla: 5,00 € osoba.

Wikipedia Szentendre obchodyCeny vstupného:
- Bazilika Ostrihom (klenotnica): dospelý = 3 €; dôchodca nad 62 rokov a študent = 2 €;
- Kresťanské múzeum: dospelý = 3 €; dôchodca nad 62 rokov a študent od 6 do 26 rokov  = 1,50 €; (zľavnené vstupné nad 15 osôb);
- Hrad Visegrád: dospelý = 5 €; dôchodca nad 62 rokov a študent = 2,50 €; dôchodca nad 70 rokov, ZŤP, ICOM = zdarma;
Atrakcie nie sú povinné, ale z organizačných dôvodov vyberáme vstupné vopred.
- Múzeum marcipánu: osoba = 500 HUF.

V cene výletu je pohodlné cestovanie klimatizovaným autobusom, ubytovanie v 3*** hoteli s večerou a raňajkami, vstup na kúpalisko (do 20:00) a do krytej plavárne (od 20:00 do 24:00), organizácia, sprievodcovské služby a DPH. V cene výletu nie je vstupné, poistenie (môžete si ho doobjednať – treba rátať 2 dni!) a strava nad rámec polpenzie (čas na obed je samozrejmosťou).

Wiki - Visegrád_Mountain_FastnessInformácie o vodných atrakciách: Na kúpalisku sú bazény s vodou teploty 28-36 Cº. Bazén s umelým vlnobitím (jediný na Slovensku), plavecký 50m bazén, 2 x rekreačný bazén, perličkový bazén, vonkajší sedací bazén a rekreačno-plavecký bazén. Komplex krytej plavárne ponúka okrem 25m plaveckého bazéna služby (za doplatok) ako je sauna, masáže, kozmetika a cukráreň.

CK je poistená proti insolventnosti: certifikát TU.

Stretneme sa v sobotu o 6:30 hod. v Trenčíne (parkovisko na ul. Električná). Pristúpiť je možné o 7:00 hod. v Piešťanoch (pred HM TESCO), o 7:30 hod. v Trnave (autobus. stanica) a o 7:45 hod. v Seredi (autobus. stanica). Pozor! Pre 4 osoby možnosť nástupu v Bratislave na parkovisku pri Istropolise (Trnavské Mýto) o 6:45 hod. Návrat plánujeme v nedeľu na 20:00 hod.

Sprevádza: Irena Chrapanová a lokálny sprievodca a tlmočník.

Počasie v Štúrove: môžete pozrieť TU.

Prihlásiť sa: môžete TU.

Wiki Ostrihom Bazilika

Komentáre: