VIEDEŇ – Vianočné trhy a Gustav Klimt v Belvedéri, 20.12.2015, nedeľa

3. November 2015 - Irena Chrapanová  , Zaradené pod VÝLETY AKTUÁLNE

Wikipedia - Gustav Klimt -Dame mit Fächer - výrezVianočné trhy vo Viedni nám urobia pomyselnú bodku za tohtoročnými vianočnými výletmi a zároveň prinesú jeden pekný zážitok – návštevu galérie Dolný Belvedér s výstavou venovanou téme “ženy”. Gustav Klimt, Egon Schiele a Oskar Kokoschka sú každý zastúpený cca 50-kou obrazov, na ktorých stvárňujú ženu zo 4 pohľadov – ako milenku, ako matku, ako osobnosť aj ako predmet túžby. Naše zastavenie za umením využijeme na návštevu vianočného trhu Belvedere, ktorý nás naladí na Vianoce. Následne nás autobus prevezie na trh Karlsplatz. Ten je už tradične venovaný zručným remeselníkom a o zaujímavé darčeky tak nebudeme mať núdzu. Následne sa prejdeme historickým centrom – cez dva malé trhy Am Hof a Freyung. Tu sa môžeme tešiť na starožitnosti, šperky, ručne vyrábané odevy a ich doplnky. No tiež na poriadne jedlo! Výlet ukončíme na najnavštevovanejšom vianočnom trhu Viedne, ktorým je Christkindlmarkt pri radnici. Stánkov je tu neúrekom a v radnici zvyknú byť voľne prístupné vianočné koncerty, detské dielne na výrobu darčekov a je tu tiež cukráreň. Budeme teda môcť jesť aj maškrtiť, nakupovať darčeky či ozdoby na stromček a dobrôtky na vianočný stôl a kochať sa atmosférou prichádzajúcich Vianoc.

Cena výletu: 21,00 pre všetky vekové kategórie.
Príplatok za prednostný výber sedadla: 3,00 € osoba.

Ceny vstupného:
- Dolný Belvedér: osoba v skupine (nad 10 osôb) = 9,50 € (inak 11,00 € ); dôchodca nad 65 rokov = 8,50 €; dieťa do 18 rokov = ZDARMA.
Atrakcie nie sú povinné, z organizačných dôvodov však vstupné vyberáme vopred pri platbe za výlet.

V cene výletu je pohodlné cestovanie klimatizovaným autobusom, organizácia, sprievodcovské služby a DPH. V cene výletu nie je vstupné, poistenie (môžete si ho doobjednať) a strava (čas na obed je samozrejmosťou).

Stretneme sa8:30 hod. na parkovisku pri Istropolise (Trnavské mýto). Návrat plánujeme na 18:30 hod.

Sprevádza: Zuzana Godárová.

Počasie vo Viedni: môžete pozrieť TU.

Prihlásiť sa: môžete TU.

Realizujeme tiež:
VIEDEŇ – Vianočné trhy a Stephansdom, 22.11.2015, nedeľa

Už sme realizovali:
VIEDEŇ a SCHÖNBRUNN – Vianočné trhy a výstava obrazov, 23.11.2014, nedeľa

LIBER Viedeň _MG_1693

Komentáre: