MISKOLC a SZENTENDRE – termál, jazero, víno a skanzen, 25.3.-28.3.2016, 4 dni / 3 noci

8. Január 2016 - Irena Chrapanová  , Zaradené pod VÝLETY AKTUÁLNE

Wikipedia Miskolc Avasi zvonicaVeľkú noc strávime v Miskolci a vo fascinujúcich termálnych kúpeľoch Miskolc Tapolca s kúpaním v podzemnom jazere Várhegy. 1. deň navštívime štvrť Avas, kde stojí reformovaný kostol a rozhľadňa Avas, z ktorej je krásny výhľad na mesto Miskolc a celú kotlinu až po Zemplínske a Tokajské vrchy. Vrch Avas bol v minulosti slávny ako centrum radovánok mesta, dnes je známy hlavne množstvom 300-400 ročných vínnych pivníc. Tie majú barokové a klasicistické vchody, ktoré vytvárajú jedinečnú atmosféru. Viac sa dozvieme v Múzeu vín a a na ochutnávke vína vo vínnej reštaurácii. 2. deň nás čaká centrum mesta Miskolc s početným námestiami, peknými terasami a riečkou Szinva. Tiež námestie Erzsébet, kvetné hodiny, Most zaľúbencov a socha miškoveckých dievčat na terase Szinva. Po obede navštívime jaskynné kúpele. Vzduch v nich má mimoriadne priaznivé účinky na dýchacie cesty. 3. deň uvidíme Múzeum Otto Herman, 16 metrov vysoký ikonostas (najväčšia “stenomaľba” v strednej Európe),  drevený kostol z guľatiny a prvé stále divadlo hrajúce po maďarsky. Po obede znova zrelaxujeme v jaskynných kúpeľoch. 4. deň si užijeme gastronomické špeciality a maďarský folklór v  skanzene Szentendre, kde sa budú práve konať Veľkonočné slávnosti :-D

Ubytovanie: V 4**** wellness hoteli v centre mesta Miskolc.

Strava: V cene ubytovania máme hotelové raňajky.

Doprava: Cestovať budeme autobusom, ktorý nás bude pohodlnejšie približovať ku všetkým atrakciám a bude nám k dispozícii po celý čas.

Wikipedia Miskolc Tapolca Barlangfürdő 2015.02.06_(51)Cena výletu: 180 € všetky vekové kategórie.

Doplatok pri 1 osobe na izbe: 25 €.
Môžete tiež súhlasiť s ubytovaním s inou samostatne prihlásenou osobou či osobami. Príplatok za prednostný výber sedadla v autobuse: 7 € osoba.

Ceny vstupného:
- Termálne kúpele (navštívime ich 2 x = 2. a 3. deň): dospelý = 6,00 €; dôchodca, študent, dieťa = 5,50 €;
- Ochutnávka vína + múzeum vín
: osoba = 8,00 €;
- Drevený kostol: osoba = 1,50 €;
- Divadelné múzeum
(v budove divadla): osoba = 3,00 €;
- Galéria Miskolc:
možnosť len individuálnej návštevy (podľa záujmu);
- Múzeum Otto Herman
: dospelý = 2,00 €; dôchodca, študent, dieťa = 1,00 €;
- Skanzen: dospelý = 3,50 €; dôchodca, študent, dieťa = 2,00 €.
Atrakcie nie sú povinné, z organizačných dôvodov však vstupné vyberáme vopred pri platbe za výlet.

Ďalšie služby kúpeľov:
- sauna: 1.000 HUF;
- infrasauna: 450 HUF;
- soľná jaskyňa: 1.600 HUF = dospelý, 800 HUF = dôchodca, študent, dieťa.

Wikipedia Miskolc drevený kostolV cene výletu je pohodlné cestovanie klimatizovaným autobusom, ubytovanie 3 noci v 4**** hoteli s raňajkami, organizácia, sprievodcovské služby a DPH. V cene výletu nie je vstupné, poistenie (môžete si ho doobjednať – treba rátať 4 dni ) a strava nad rámec raňajok (večere na hoteli sú možné fakultatívne).

CK je poistená proti insolventnosti: certifikát TU.

Stretneme sa v piatok o 9:00 hod. na parkovisku pri Istropolise (Trnavské mýto). Návrat plánujeme v pondelok o 18:30 hod. Bude možný nástup a výstup aj v Nitre (stretnutie o 10:15 hod. a návrat o 17:15 hod.).

Sprevádza: Árpád Korpás.

Počasie v Miskolci: môžete pozrieť TU.

Prihlásiť sa: môžete TU.

Už sme realizovali:
VISEGRÁD a SZENTENDRE – hrad a skanzen, 19.7.2014, sobota

Wikipedia Szentendre skanzen


Komentáre: