MORAVSKÝ KRAS – Macocha, koncert v Kateřinskej jaskyni a hrad, 15.6.-16.6.2019, víkend

5. Jún 2019 - Irena Chrapanová  , Zaradené pod VÝLETY AKTUÁLNE

Sinkhole Machocha (2)Na zoznam jedinečných koncertov v jaskynných priestoroch Moravského krasu si v tomto roku opäť pripíšeme mimoriadny koncertu folkovej skupiny Spirituál kvintet. Uskutoční sa v Kateřinskej jaskyni, ktorá má zo všetkých najlepšiu akustiku. Po približne hodinovom koncerte nás nás autobus zavezie na hotel… Okrem koncertu si užijeme aj jazdu ekologickým vláčikom, pohľad do najhlbšej priepasti strednej Európy s romantickým menom Macocha a tiež nenáročnú, nášmu zdraviu prospešnú prechádzku lesom CHKO. Tiež sa zoznámime s jedinečným dreveným kostolom v  Blansku. Ubytovanie v 4**** hoteli priamo v srdci Moravského krasu nám umocní zážitok faktom, že sa celý deň budeme môcť pohybovať po okolí bez batožín. Druhý deň po raňajkách navštívime zaujímavú dielňu modrotlače v Olešnej, ktorá pekne prezentuje zručnosť našich predkov ale aj ponúka pekný sortiment k predaju. Pred obedom nás ešte čaká prehliadka rozprávkového neskoro gotického hradu Pernštejn, ktorému jeho atraktívny vzhľad zabezpečil angažma v obrovskom počte rozprávok, filmov a reklám, a cesta domov :-)

Ubytovanie: V príjemnom 4*** wellness hoteli v Blansku (autobusom blízko od jaskyne Kateřinskej). Hotel má vonkajší bazén, telocvičňu, stolný futbal, trávnatú plochu na ďalšie hry, fit park, detský mobiliár. Hotel disponuje výťahom, ktorý zabezpečuje bezbariérový prístup do všetkých 3 poschodí.

Strava: V cene ubytovania máme raňajky. Na sobotňajší obed máme rezervované menu v hotelovej reštaurácii, na nedeľný v reštaurácii pri ceste. Na oboch miestach je možné platiť korunami, eurami, aj platobnou kartou.

Doprava: Pohodlným klimatizovaným zájazdovým autom.

Wikimedia - Kateřinská jeskyně 03Cena zájazdu: 73 € pre všetky vekové kategórie. Zľava za 3 osoby na izbe: - 4 € osoba.
Doplatok pri 1 osobe na izbe: 21 €. Môžete tiež súhlasiť s ubytovaním s inou osobou.
Príplatok za prednostný výber sedadla či nástupe na inom ako uvedených miestach: 5 € osoba.

Ceny atrakcií:
1/ Moravský kras – Spiritual kvintet = koncert v Kateřinskej jaskyni: 21 €;
2/ Olešnice – modrotlač = prezentácia výroby: osoba = 1,50 €;
3/ Pernštejn – hrad (okruh 2, so sprievodcom): dospelý = 6,50 €; dôchodca nad 65 r., dieťa do 15 r., ZŤP = 4,50 €; dieťa do 6 r., ZŤP/S = zdarma.
Atrakcie nie sú povinné, no z organizačných dôvodov vyberáme vstupné vopred pri platbe za výlet.

Wikipedia Hrad PernštejnV cene zájazdu je pohodlné cestovanie klimatizovaným autobusom, ubytovanie v 4*** wellness hoteli s raňajkami, organizačné náklady, sprievodcovské služby a DPH. V cene nie je vstupné, poistenie (môžete si ho doobjednať) a strava (čas na obedy a večeru je samozrejmosťou).

CK je poistená proti insolventnosti: certifikát TU.

Stretneme sa v sobotu o 8:15 hod. na parkovisku pri Istropolise (Trnavské mýto); o 7:00 odchod z Močenku. Návrat do Bratislavy plánujeme v nedeľu na 18:00 hod. a do Močenku o 19:00 (nástupy po ceste sú možné).

Sprevádza: Irena Chrapanová.

Počasie v neďalekom Blansku: môžete pozrieť TU.

Prihlásiť sa: môžete TU.

Už sme realizovali:
MORAVSKÝ KRAS – koncert v jaskyni, hrad a zámocká záhrada, 11.6.-12.6.2016, 2 dni / 1 noc
MORAVSKÝ KRAS – Macocha a koncert Spirituál kvintetu, 14.6.-15.6.2013, 2 dni / 1 noc
ČERNÁ HORA a MORAVSKÝ KRAS – pivná púť s koncertom a jaskyňa Výpustek, 24.9.2011, sobota
MORAVSKÝ KRAS A BOSKOVICE – jaskyňa a zámok, 14.8.2011, nedeľa

Modrotlac - Jiri Danzinger

Komentáre:

3 reakcií to “MORAVSKÝ KRAS – Macocha, koncert v Kateřinskej jaskyni a hrad, 15.6.-16.6.2019, víkend”

  1. Dagmar Krištofičová - 8. Jún 2019, 15:42

    Pekný deň,
    nie je mi jasný časový postup, výlet okrem cesty autobusom začína koncertom?
    Môžeme si ten wellness v hoteli aj užiť? Nebudú už bazén a sauna zatvorené, keď sa vrátime (Macocha a prechádzka ?) Koncert je kedy?
    Ďakujem za odpoveď.
    S pozdravom
    DagmarK.

  2. Edita Slamová - 10. Jún 2019, 18:41

    Dobrý deň, zasielam Vam prihlášku na zájazd. Pocestuje so mnou dcéra Diana Slamová, vek 33 rokov. Zároveň predchádzajúcu prihlášku zo dňa 7.6.2019 stornujem.
    Za pochopenie vopred ďakujem.

  3. Irena Chrapanová - 12. Jún 2019, 18:12

    Dobrý deň, pani Krištofičová.
    Hotelový relax máme v pláne v čase obeda a poobedňajšieho ubytovania sa (obed máme na našom hoteli). Odpoludnie pôjdeme na zdravú vychádzku okolo Macochy. Koncert začína o 18:00 a trvá cca hodinu. Následne sa vrátime na 1 km vzdialený hotel na ďalší relax a prípadnú večeru. Bazén je otvorený aspoň do 20:00 (podľa počasia). Modrotlač, hrad a Brno nás čakajú v nedeľu ;-)
    Chrapanová, CK LIBER