VIEDEŇ – Vianočné trhy a Sisi v Hofburgu, 18.12.2016, nedeľa

17. Október 2016 - Irena Chrapanová  , Zaradené pod VÝLETY AKTUÁLNE

Wikipedia Elisabeth_of_Austria_horseVianočné trhy vo Viedni nám už tradične urobia pomyselnú bodku za tohtoročnými vianočnými výletmi a zároveň prinesú jeden pekný zážitok – mimoriadnu výstavu (končí 8.1.2017) Sisi na koni, ktorá je venovaná slávnej cisárovnej a jej veľkej láske k zvieratám a k jazde na koni. Uvidíme aj Sisin jazdecký bičík či topánočky z detstva. Vstupenka oprávňuje aj na návštevu stálej výstavy Sisi, cisárske apartmány a striebro a tak podľa záujmu môžeme komnatami Hofburgu prechádzať aj 2 hodiny :-) Okrem výstavy si maximálne užijeme vianočné trhy v historickom centre Viedne. Navštívime trh na Maria-Theresien Platz, kde stánky dookola sochy Márie Terézie ponúkajú občerstvenie, ozdoby aj drobné darčeky. Zájdeme k Stephansdomu, kde sa môžeme tešiť na príjemný trh pri kostole. A cez dva obľúbené trhy Am Hof a Freyung (starožitnosti, umelecká tvorba, hračky, ozdoby) prejdeme na najnavštevovanejší trh Viedne, ktorým je Christkindlmarkt pri radnici. Stánkov je tu takmer 150. Zamerané sú na ľudovú tvorbu aj kulinárske zážitky. Radničné okná slúžia ako adventný kalendár, každý deň o 16:00 sa jedno z okien otvorí a ukáže obrázok. V radnici sa zvyknú konať vianočné koncerty (vstup zdarma). S deťmi je možné navštíviť dielne na výrobu darčekov. Tiež maškrtiť v radničnej cukrárni.

Cena výletu: 21 pre všetky vekové kategórie.

Príplatok za prednostný výber sedadla: 3 € osoba.

Ceny vstupného:
- Hofburg, výstava Sisi: osoba v skupine = 13 €; študent (19 -25 r.), ZŤP = 12 €; dieťa do 18 rokov = 8 €; dieťa do 6 rokov = ZDARMA.
Atrakcie nie sú povinné, z organizačných dôvodov však vstupné vyberáme vopred pri platbe za výlet.

V cene výletu je pohodlné cestovanie klimatizovaným autobusom, organizácia, sprievodcovské služby a DPH. V cene nie je vstupné, poistenie (môžete si ho doobjednať) a strava (čas na obed je samozrejmosťou).

Stretneme sa8:30 hod. na parkovisku pri Istropolise (Trnavské mýto). Návrat plánujeme na 18:30 hod.

Sprevádza: Zuzana Godárová.

Počasie vo Viedni: môžete pozrieť TU.

Prihlásiť sa: môžete TU.

Realizujeme tiež:
VIEDEŇ – Vianočné trhy a František Jozef I. v Belvedéri, 20.11.2016, nedeľa

Už sme realizovali:
VIEDEŇ – Vianočné trhy a Gustav Klimt v Belvedéri, 20.12.2015, nedeľa
VIEDEŇ – Vianočné trhy a Stephansdom, 22.11.2015, nedeľa
VIEDEŇ a SCHÖNBRUNN – Vianočné trhy a výstava obrazov, 23.11.2014, nedeľa
VIEDEŇ – Vianočné trhy a prehliadka Dómu, 19.12.2010, nedeľa

LIBER-Viedeň-_MG_1693-1024x682

Komentáre: