OLOMOUC – UNESCO mesto, Flora Olomouc a Terakotová armáda, 19.8.-20.8.2017, víkend

19. Júl 2017 - Irena Chrapanová  , Zaradené pod VÝLETY AKTUÁLNE

Wikipédia - Terakotová armáda - voják s koňomLen na 8 krátkych dní pripochoduje kópia slávnej čínskej Terakotovej armády (UNESCO) do mesta Olomouc, do areálu výstaviska, kde sa bude opäť konať letná FLORA OLOMOUC. Okrem pestrých farieb a vôní, krásnych kvetinových aranžmánov a bohatého sprievodného programu sa tak môžeme tešiť aj na detailne prepracované repliky hlinených sôch vojakov a koní s drevenými povozmi v životnej veľkosti. Túto hlinenú ochranku si dal vyrobiť slávny a mocný cisár Čchin Š’-chuang-ti – ten, ktorý vytvoril prvý zjednotený čínsky štát, zaviedol spoločnú menu, miery objemu a hmotnosti a dal postaviť slávny Čínsky múr. Tiež si vytvoril unikátnu hrobku, “8. div sveta” s vyše 8 tisíc vojakmi, kde ani dvaja z nich nemajú rovnakú tvár. A také sú aj kvety! Hlavná kvetinová expozícia ponesie motto Stretnutie v Rajskej záhrade a Liečivá sila stromov. Prehliadka Vyznanie ružiam, venovaná kráľovnej kvetín, nám predstaví asi 3300 exemplárov z Holandska. Prejdeme sa tiež po historickom centre Olomouca, ktorý hral dlho dôležitú úlohu pri správe Moravy (bol sídlom olomouckého biskupa) a ukážeme si jeho výnimočnosti: unikátny orlojgoticko-renesančnú radnicu, hrad a najväčší morový stĺp v strednej Európe (je aj najvyšším súsoším ČR, v UNESCO).

Ubytovanie: V 3*** hoteli v centre Olomouca (len 4 min. pešo od areálu výstaviska a 8 min. pešo od orloja a radnice). Každá izba má vlastnú kúpeľňu s WC.

Strava: V cene ubytovania máme bufetové raňajky.

Doprava: Pohodlným zájazdovým autobusom (max. 30 klientov).

Wikipedia - Katedrála svatého Václava - vitrážCena zájazdu: 70 pre všetky vekové kategórie.
Doplatok pri 1 osobe na izbe:
10 €.
Môžete tiež súhlasiť s ubytovaním s inou samostatne prihlásenou osobou.
Príplatok za prednostný výber sedadla: 5 € osoba.

Ceny atrakcií:
1/ Flora Olomouc + Terakotová armáda: dospelý = 5 €; dôchodca, študent = 3,50 €; dieťa do 15 r. = 1,50 €; rodina = 10 €; ZŤP a ZŤP/S = zdarma;
2/
Arcibiskupský palác + Arcidiecézne múzeum: dospelý = 4 €; dôchodca, študent, ZŤP, držitelia kariet ISIC, ITIC = 2 €; rodina (2 dospelí + 1-3 deti do 18 r.) = 9 €; dieťa do 6 r. = zdarma;
3/ Morový stĺp a radničná veža: osoba = 3 €; dieťa do 15 r. = 1,50 €.
Atrakcie nie sú povinné, no z organizačných dôvodov vyberáme vstupné vopred pri platbe za zájazd.

Wikimedia - červená ruža – výrezV cene zájazdu je pohodlné cestovanie klimatizovaným autobusom, ubytovanie v 3*** hoteli s raňajkami, organizácia, sprievodcovské služby a DPH. V cene nie je vstupné na atrakcie, poistenie (môžete si ho doobjednať) a strava nad rámec raňajok (čas na obedy a večere je samozrejmosťou).

CK je poistená proti insolventnosti: certifikát TU.

Stretneme sa v sobotu o 7:30 hod. na parkovisku pri Istropolise (Trnavské mýto). Návrat do Bratislavy plánujeme v nedeľu na 19:30 hod.

Sprevádza: Dagmar Gubová.

Počasie v Olomouci: môžete pozrieť TU.

Prihlásiť sa: môžete TU.

Už sme realizovali:
OLOMOUC – Flora a historické centrum (UNESCO), 20.8.2016, sobota
OLOMOUC – Flora a historické centrum (UNESCO), 16.8.2014, sobota
OLOMOUC – Návšteva výstavy Flóra, 25.4.2009, sobota

Wikipedia - Olomouc Horní náměstí

Komentáre:

2 reakcií to “OLOMOUC – UNESCO mesto, Flora Olomouc a Terakotová armáda, 19.8.-20.8.2017, víkend”

  1. Lucia Jastrabíková - 17. August 2017, 10:05

    Dobrý deň,máme záujem o výlet do Olomouca dve osoby. Lucia Jastrabíková a Miloš Šedo. Udaje Vám pošleme dnes na večer . Ďakujeme pekné.

  2. chrapanova - 17. August 2017, 17:38

    Pre Luciu Jastrabíkovú:
    Ďakujeme, tešíme sa. Prihlášku už máme :-) Ďalšie info už môžete posielať na liber@liber.sk ;-)