TŘEBÍČ a TELČ – UNESCO mestá Vysočiny a Slávnosti Tří kápí, 18.8.-19.8.2018, víkend

7. Október 2018 - Irena Chrapanová  , Zaradené pod VÝLETY AKTUÁLNE

LIBER 2011-10-02 _9264 – výrezRozprávkové mesto Telč, ktorého historické jadro patrí medzi najkrajšie pamiatkové rezervácie Moravy, poteší oči pestrofarebným námestím, lemovaným mešťianskymi domami s arkádami. Poodhalíme čo to z ich príbehov na krásnych fasádach a zájdeme na zámok, filmovú hviezdu ČR :-) Tešiť sa môžeme na renesančné sály, kolonádu, sgrafitá, kazetové stropy. No tiež na romantický príbeh o láske Zachariáša z Hradce k jeho prvej manželke, Kateřine z Valdštejna. Spoločne sú aj na zámku pochovaní. Pozrieme tiež záhradu a nádvorie, ktoré pamätajú kráľa Miroslava. A dve veže – sv. Ducha a sv. Jakuba, z ktorej sa nám prihováral Jan Werich. Nezabudneme ani na nosnú tému nášho výletu – UNESCO pamiatky Vysočiny. Cestou domov preto navštívime Třebíč, ktorý sa pýši tromi atrakciami zapísanými na zozname UNESCO: kresťanskou Bazilikou sv. Prokopa, židovskou štvrťou so synagógou a židovským cintorínom. Pri prehliadke románsko-gotickej baziliky (je najdlhším kostolom Čiech a môže sa tiež pochváliť druhými najstaršími freskami na Morave), zídeme aj do priestorov bývalej krypty, najzachovalejšej časti celej stavby. Kontrastom k obrovskej bazilike je židovská štvrť. Vyzerá ako zmenšený svet, v ktorom žilo v dobe najhustejšieho osídlenia vyše 1200 ľudí (takmer 60 % obyvateľov).

Ubytovanie: V 4**** hoteli v historickom centre mesta Třebíč. V hoteli je bazén (v cene), sauna, whirlpool a bowling (za poplatok).

Strava: V cene ubytovania máme raňajky. Hotel má aj vlastnú reštauráciu pre prípadné večere.

Doprava: Pohodlným klimatizovaným vozidlom.

Cena zájazdu: 97 € všetky vekové kategórie v 2-lôžkových (na požiadanie aj v 3-lôžkových) izbách.
Doplatok pri 1 osobe na izbe: 10 €. Môžete tiež súhlasiť s ubytovaním s inou osobou či osobami.
Príplatok za prednostný výber sedadla: 5 € osoba.

Ceny vstupného:
- Synagóga Třebíč: dospelý = 4,50 €; dôchodca, študent, dieťa, ZŤP, ISIC, ITIC = 3 €.
- Bazilika Třebíč
: dospelý = 3,50 €; dôchodca, študent, dieťa, ZŤP, ISIC, ITIC = 2 €.
- Zámok Telč
(renesančné sály): dospelý = 6,50 €; dôchodca nad 65 r., študent, dieťa, ZŤP = 4,50 €; dieťa do 6 rokov, ZŤP/S, sprievodca ZŤP/S, držiteľ ICOM, ICOMOS = zdarma; rodina (2 dospelí + 2-3 deti do 15 r.) = 17 €.
Atrakcie nie sú povinné, ale z organizačných dôvodov vyberáme vstupné vopred.

V cene zájazdu je doprava, ubytovanie s raňajkami, organizácia, sprievodcovské služby a DPH. V cene nie je vstupné na atrakcie, poistenie (môžete si ho doobjednať) a strava nad rámec raňajok (čas na obedy a večere je samozrejmosťou).

CK je poistená proti insolventnosti: certifikát TU.

Stretneme sa v sobotu o 7:30 hod. na parkovisku pri Istropolise (Trnavské mýto). Návrat do Bratislavy plánujeme v nedeľu na 19:30 hod.

Sprevádza: Irena Chrapanová.

Počasie v Třebíči: môžete pozrieť TU.

Prihlásiť sa: môžete TU.

Už sme realizovali:
TELČ a TŘEBÍČ – UNESCO mestá Vysočiny, 21.09.2016, streda
TELČ a TŘEBÍČ – UNESCO mestá Vysočiny, 19.10.2014, nedeľa
TELČ a TŘEBÍČ – UNESCO mestá Vysočiny, 20.10.2013, nedeľa
TELČ a TŘEBÍČ – UNESCO Vysočiny, 2.10.2011, nedeľa
TŘEBÍČ a ZELENÁ HORA – UNESCO Vysočiny, 31.10.2010, nedeľa

LIBER 2011-10-02 _9284

Komentáre: